Chardonnay este un vin alb care se regaseste la mare
cautare la nivel mondial. Chardonnay este un vin alb care poate fi simplu sau
regal, poate fi consumat imediat sau poate fi invechit.Avand in vedere ca este
un soi de struguri versatile, producatorii au descoperit ca poate fi invechit
in butoaie de stejar.
Putin din aroma butoaielor de stejar au ca impact
asupra vinului Chadornnay un lucru foarte bun deoarece ii creeaza un gust
delicious, specific vinurilor de Burgundia, dandu-I o nunanta usoara de
vanilie.
Chardonnay s-a născut în regiunea Burgundia din
Franţa, unde este cunoscut sub numele Alb de Burgundia, şi unde vinul se bucura
de o mare recunoaştere pentru eleganţa sa.
Luand in calcul multitudinea soiurilor de struguri care
pot fi produşi în întreaga lume, consumatorii de vin practic au un Chardonnay
pentru fiecare sezon sau ocazie.
In cazul in care vreti sa va bucurati vara de o seara
pe terasa sau pur si simplu sa consumati o tocana consistenta descopera vinul Chadornnay.
Vinul Chardonnay este usor, simplu si
proaspat, de culoarea galben-pai ,un gust fin si echilibrat.
Motivul pentru care este atât de popular este acela că
un vin obținut din struguri de Chardonnay poate conține o multitudine de arome
și gusturi.
Chadornnay produce vinuri seci, demiseci sau licori in
functie de conditiile climatice de care beneficiaza si in functie de sol.
Un vin din Chardonnay este de obicei aromat, cu gust de
citrice, fructe tropicale și usoare accente lemnoase, mai ales în cazul în care
a fost învechit la butoaiele de lemn de stejar. Asocierile culinare pentru
acest vin sunt numeroase. Vinurile tinere de Chardonnay se potrivesc bine cu
fructele de mare sau salatele ușoare, pe când un Chardonnay învechit la butoaiele
de lemn de stejar se poate asocia și cu preparate din pește sau paste cu sosuri
albe.
Important de mentionat este si faptul ca poate
fi asociat cu avocado, bacon, bruschetta, curcan copt, peste sau pui cu garnitura de cartorfi nature.
Temperatura ideala de servire a acestui
vin este cuprinsa intre 10-12 grade Celsius.
Iti doresti sa faci un cadou
deosebit?Incearca varianta unui cadou gourmet oferindu-l alaturi de un preparat
pe baza de carne de curcan sau peste.
Poate deveni un cadou gourmet
daca i se alatura un preparat pe baza de carne de curcan sau peste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu