vineri, 20 octombrie 2017

Cateva vorbe despre orasul Shanghai

Localizat chair la gura raului Yangtze, Shanghai este unul dintre cele mai mari si dezvoltate orase ale Chinei, iar conform statisticilor, circa o treime dintre exporturile tarii provin din aceasta zona. Bineinteles, cerul este impanzit de zgaraie nori, iar la tot pasul se gasesc centre de shopping moderne si hoteluri luxoase, iar dupa lasarea serii, luminile intense ale neoanelor micilor afaceri pun stapanire.
Shanghai este un oras care are de toate, printre care si un sistem de transport bine pus la punct, astfel ca e foarte simplu si comod sa se ajunga dintr-un colt in altul in cel mai scurt timp. In plus, centrul vechi este ideal pentru cei pasionati de istorie, care isi doresc sa afle mai multe despre anii imperiali ai Chinei.

Muzeul Shanghai

Toate marile capitale ale lumii dispun de cate un muzeu faimos, iar asa cum Parisul are Luvru si Shanghai are un muzeu cu acelasi nume. Acesta este amplasat intr-o cladire moderna si este structurat pe cinci etaje, adapostind cele mai importante piese din istoria tarii, de la monede antice, picturi si vase ceramice, obiecte de mobilier, arme, sculpturi din bronz si nu numai. Cu alte cuvinte, cele peste 120.000 de piese sunt impartite strategic in 11 galerii, insa si cladirea in sine reprezinta o atractie, avand un dom impresionant si, cu siguranta, nu va dezamagi pe cei care aleg bilete avion Shanghai.

Gradina Yu


Aceasta a fost infiintata in urma cu 5 secole, in timpul dinastiei Ming, cand s-a dorit pregatirea unei gradini linistite pentru parintii conducatorilor care sa isi petreaca aici ultimii ani din viata. Astazi, aceasta reprezinta o adevarata oaza de verdeata din inima orasului, fiind infrumusetata cu sculpturi, iar la fiecare pas se gaseste cate o banca, chair si in apropierea lacurilor, pentru ca vizitatorii sa se poata relaxa si bucura de liniste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu